Brödkorgar med kebab - Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Brödkorgar med kebab

Supertips till festfixaren! Gör mumsiga brödkorgar på frasig JätteFranska i muffinsplåt och fyll med klassiska kebab-ingredienser. Ett festligt och enkelt serveringstips som alla älskar!


Ingredienser

Du behöver (ca 9 brödkorgar)

  • 9 skivor JätteFranska
  • Smör att smöra muffinsplåten med
  • Olja att pensla brödkorgarna med
  • 1 paket färdig kebab (vegetariskt alternativ finns)
  • Mild eller blandad kebabsås
  • Sallad
  • 1 rödlök
  • 1 pkt cocktailtomater
  • Feferoni (ca 3-4 st efter smak)

Tillagning

Gör så här
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Kavla ut brödskivorna med en brödkavel så de blir platta.
  3. Skär en skåra i varje hörn av brödet in mot mitten (ungefär lika stort som botten av groparna i muffinsformen).
  4. Smöra en muffinsplåt och placera sedan brödskivorna i respektive form så att kanterna där du skurit överlappar varandra.
  5. Pensla kanterna av brödkorgarna med lite olja och ställ sedan in i ugnen i ca 10 minuter.
  6. Under tiden brödkorgarna är i ugnen steker du kebab, skär rödlöken i tunna halverade skivor, hackar sallad, delar cocktailtomaterna och skär feferonin i små bitar.
  7. Ta ut brödkorgarna ur ugnen och låt dem svalna lite innan du fyller dem med plocksallad, kebab, cocktailtomater, rödlök och feferoni.
  8. Toppa med mild eller blandad kebabsås och servera!