Sillabakelse med matjessill & gräslök - Recept | Pågen
30 minuter
4 5 1 4 röster

Sillabakelse med kavring, matjessillfiléer och västerbottenost

Skäm bort dina gäster med denna delikata sillabakelse, perfekt för alla tillfällen. Med en bas av kavring, krämig Kesella och smakrik västerbottenost, kombinerar denna rätt klassiska smaker av matjessill, potatis och pepparrot.


Ingredienser

4 pers.

  • 6 skivor kavring
  • 3 kokta kalla potatisar
  • 3 matjessillfiléer
  • 50g västerbottenost eller annan lagrad ost
  • 2 gröna äpplen
  • 1 rödlök
  • 1 dl finhackad gräslök
  • 3 dl Kesella
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 tsk socker
  • Salt och peppar
  • Till garnering: matjessill och lite gräslök

Tillagning

Gör så här

  1. Tärna potatisarna i 1/2 cm stora kuber.
  2. Skär matjessillfiléerna i små tärningar.
  3. Riv osten, skala och tärna äpplena, och finhacka rödlök och gräslök.
  4. Blanda alltsammans med Kesella, pepparrot och socker till en röra.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Varva brödskivorna med fyllning i tre lager och bred fyllning på toppen.
  7. Dela bakelserna i rektanglar och garnera med ett par bitar matjessill och gräslök.
  8. Denna goda sillabakelse kan också göras som en liten smörgåstårta.
  9. Dubbla receptet och sätt ihop brödskivorna i stället, 4 skivor per ”våning”.