Macka med Matjesill & Äggsallad - LingonGrova - Recept | Pågen
20 minuter
4 5 1 5 röster

Macka med matjessill och äggsallad

Krämig äggsallad, matjessill och potatis i en smakfull kombination. Enkelt, snabbt och riktigt gott!


Ingredienser

Per macka

  • 2 skivor LingonGrova Special
  • 50 g äggsallad 
  • 40 g skivad potatis, kokt
  • 40 g matjesillfilébitar
  • 10 g hackad rödlök

 

Äggsallad (ca 4-5 mackor)

  • 4 kokta ägg, hackade
  • 50 g majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • ½ dl persilja
  • ½ rödlök, finhackad
  • 40 gram gröna oliver, hackade
  • ½ tsk paprikapulver
  •  salt
  •  peppar

Tillagning

Gör så här

  1. Blanda ägg, majonnäs, senap, persilja, lök, oliver och paprika.
  2. Smaka av med salt, peppar och ev. ngt av det ovanstående om det behövs mer smak.
  3. Ställ äggsalladen kallt.
  4. Lägg ut två skivor bröd.
  5. Lägg äggsallad på ena skivan.
  6. Lägg på potatisskivor, matjesillsbitar och sist lök, tryck på löken och sen på den andra skivan bröd.